NetSourcing

Het verhaal van Lindenhout

NetSourcing zorgt dat primaire proces van Lindenhout soepel verloopt

Migratie naar nieuw datacenter van HPE garandeert optimale performance en veiligheid

Veilige opslag en snelle beschikbaarheid van cliëntengegevens zijn voor jeugdzorginstelling Lindenhout cruciaal. Daarom is de organisatie blij met de migratie van de IT-omgeving naar een nieuw datacenter van HPE. Een succesvol traject dankzij de samenwerking met HPE Gold Partner NetSourcing. De performance is behoorlijk verbeterd.

“Inmiddels zijn we zo goed op elkaar ingespeeld dat de grens tussen onze organisaties vervaagd is. We zien elkaar als collega’s”,
Niels Drieënhuizen.

Stabiliteit en betrouwbaarheid
Lindenhout is een jeugdzorginstelling die is ontstaan uit diverse organisaties, waarvan de oudste teruggaat tot 1836. De huidige organisatie heeft locaties in Gelderland en een deel van Overijssel. Met ruim 360 collega’s bieden zij ieder jaar hulp aan meer dan 3.500 kinderen, jeugdigen en hun gezinnen. Niels Drieënhuizen, Informatiemanager bij Lindenhout, geeft aan dat IT hierbij van levensbelang is. “Een aantal kernapplicaties, zoals het financiële systeem en het HRM-systeem en ook het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) zijn enorm belangrijk in het werk van mijn collega’s.” Vooral voor het ECD is het belangrijk om een goed draaiend platform te hebben met uitstekende performance. Dat is ook de mening van NetSourcing, sinds februari 2016 de vaste IT-partner van Lindenhout. De overstap naar het nieuwe datacenter van HPE in Roosendaal was dan ook een logische keuze. Dit traject werd begeleid door NetSourcing, sinds februari 2016 de vaste IT-partner van Lindenhout. In het nieuwe datacenter zijn veiligheid, snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd.

Optimalisaties
Om verzekerd te blijven van de modernste technologische mogelijkheden en haar klanten te kunnen blijven voorzien van flexibele, betrouwbare en veilige cloud- en IT-diensten, heeft NetSourcing besloten haar bestaande IT-infrastructuur te migreren. Met deze migratie werden een aantal technologische optimalisaties en vernieuwingsslagen doorgevoerd, waardoor de ICT-infrastructuur up-to-date en nog beter te beheren is.

Vertrouwen waargemaakt
Drieënhuizen: “Tijdens de selectieprocedure van het uitbesteden van onze IT aan een externe partner hebben we enkele referentiebezoeken gedaan. We kozen voor NetSourcing omdat zij de beste referenties hadden en er op papier het beste uitzagen.” Gezien de geleverde prestaties heeft NetSourcing het vertrouwen in de praktijk waargemaakt. “Inmiddels zijn we zo goed op elkaar ingespeeld dat de grens tussen onze organisaties vervaagd is. We zien elkaar als collega’s.” De samenwerking werkt volgens Drieënhuizen optimaal doordat er niet gekozen is voor complete outsourcing van IT-werkzaamheden. In plaats daarvan zijn enkele gespecialiseerde medewerkers binnen Lindenhout verantwoordelijk geworden voor de samenwerking met NetSourcing: “Je hebt altijd mensen binnen de organisatie nodig die weten waar knelpunten zitten en die mee kunnen denken met projectleiders, engineers en supportmedewerkers. Dergelijke ‘vertalers’ zijn van groot belang, zeker bij dit soort trajecten.”

“Het nieuwe datacenter biedt Lindenhout veel performancevoordelen”, Niels Drieënhuizen.

Migratie in twee fases
De migratie naar het nieuwe datacenter is in twee fases gerealiseerd, eerst de servers voor de werkstations en daarna de mailservers. “Bewust,” zegt Drieënhuizen, “om een bepaalde bereikbaarheid te garanderen en risico’s te spreiden. En, dat is gelukt. Op elk moment tijdens de migratie konden medewerkers van Lindenhout informatie opvragen uit de database.” De technische uitvoering van de migratie en alle stappen die daarbij doorlopen werden, zijn tot in detail doorgesproken met Lindenhout, vertelt Drieënhuizen: “We hebben lang gepraat over wat we precies gingen doen, wanneer en hoe. Ik vond het belangrijk om de details van het proces te kennen, omdat het voor ons om kritische data gaat. Toen de knopen waren doorgehakt, was het in anderhalve maand allemaal gerealiseerd. We hadden een lange lijst met stappen die we moesten doorlopen, tot en met het testen van de databases na de migratie. Dan komt het écht spannende moment: de live test wanneer veel gebruikers tegelijk inloggen. Dat lukte en dat hebben we aan het eind van de dag gevierd met ‘migratietaart’.”

Zekerheid dankzij OSS en FCS
Arjan Haasakker, Senior Projectleider bij NetSourcing, heeft de migratie naar het nieuwe HPE Datacenter in Roosendaal begeleid: “Het nieuwe datacenter heeft een compleet nieuwe opzet, waardoor alles veel sneller werkt. Dit biedt Lindenhout veel performancevoordelen.” In het datacenter maakt Lindenhout gebruik van HPE Operations Support Services (OSS). Dit houdt in dat er direct melding wordt gemaakt wanneer er een probleem met een lijn of met hardware is, zodat daar actie op kan worden ondernomen. HPE Flexible Capacity Services (FCS) zorgt ervoor dat opschalen heel eenvoudig is. Haasakker: “Normaal gesproken moet er apparatuur worden gekocht wanneer er extra servercapaciteit nodig is, maar dat hoeft in het datacenter van HPE niet meer. Uitbreiden of nieuwe diensten toevoegen kan heel eenvoudig. Aan het eind van de maand wordt gekeken hoeveel Lindenhout heeft gebruikt op basis van pay-per-use. Die flexibiliteit maakt het voor alle partijen makkelijker, efficiënter en overzichtelijker.”

Flexibele hulp ter plekke
Na een migratie zijn er altijd kleine dingen die nog moeten worden geregeld. “Je weet dat er vragen komen, maar je weet niet welke.” Daarom wilde Drieënhuizen dat NetSourcing mensen ter plekke beschikbaar zou stellen om de medewerkers van Lindenhout te helpen. “Bijvoorbeeld met het aanmaken van nieuwe regels voor e-mail, want die migreren niet mee. NetSourcing had wel handleidingen gemaakt, maar niet iedereen is even handig met de software. Daarom is het fijn dat er kundige personen op locatie aanwezig waren die adequaat en flexibel reageerden, wat de vraag ook was.” Ook die intensieve samenwerking droeg bij aan het succes van de migratie.

Case_HPE_Health_NetSourcing_Lindenhout

 

Zoeken