NetSourcing behaalt ISO 9001 certificaat voor Kwaliteitsmanagement

Vandaag heeft ICT dienstverlener NetSourcing in Nederland het ISO 9001:2015 certificaat in ontvangst mogen nemen van BSI (British Standards Institution). Dit certificaat staat garant voor de internationale norm die gesteld wordt voor Kwaliteitsmanagement. De norm voorziet de organisatie in een aantal procedures waarmee een logische aanpak van de beheersing van kwaliteit wordt gewaarborgd. “NetSourcing laat graag zien dat zij de partner is die niet alleen kwaliteit nastreeft, maar ook in haar DNA voelt” aldus Yvo Hoeke en Franc Korsten (Directie NetSourcing).

Foto certificering

Foto:
Links; Franc Korsten, Directeur NetSourcing, geheel rechts; Yvo Hoeke, Directeur NetSourcing (geheel rechts),
ontvangen uit handen van Eltjo Veentjer, Commercieel Manager BSI, het ISO 9001 certificaat.

Het kwaliteitsmanagementsysteem stelt een organisatie in staat om consistenter te concurreren in de markt. NetSourcing is continu bezig de markt waarin zij beweegt van de hoogst mogelijke standaarden op het gebied van kwaliteit te voorzien. “Voor een zorgmarkt die continu in beweging is, is kwaliteit van de ICT dienstverlening bijzonder belangrijk.” Door ISO 9001 certificatie kunnen processen worden gerealiseerd waardoor op alle niveaus de werkwijzen verbeterd kunnen worden.

Het certificatietraject is uitgevoerd door BSI. “We hebben het audit proces van BSI als gedegen en kritisch ervaren. Het heeft zeker bijgedragen aan het besef dat kwaliteitsmanagement uit meetbare doelen moet bestaan die de organisatie en de klanten verder helpen.” De ISO 9001 norm beschrijft de manieren om op consistente wijze prestaties en diensten te leveren en te benchmarken. De in ISO 9001 opgenomen Plan-Do-Check-Act cyclus zorgt ervoor dat NetSourcing in staat is om het kwaliteitsmanagementsysteem optimaal te onderhouden en de voordelen ervan
te blijven ervaren.
                                                                                                                                                           
Na het certificatietraject ervaart NetSourcing dat zij zich al vele malen bewuster met kwaliteitsaspecten bezig houden. “Wij hadden al ruime ervaring met onder andere het beleid op gebied van Informatiebeveiliging, maar het is nog meer gaan leven nu wij actief invulling geven aan Kwaliteitsmanagement.” NetSourcing verwacht dat primair hun klanten hiervan profiteren en vanzelfsprekend ook de interne organisatie.

Als advies voor organisaties die met ISO 9001 certificatie willen starten, kan NetSourcing het volgende meegeven: “Zorg dat je niet te licht tegen certificering aankijkt en blijf actief op de gebieden waartegen je gecertificeerd wilt raken. Het proces stopt niet bij het behalen van het papiertje. Als je serieus bent, wil je ook echt verbeteren, ook na het behalen van certificatie.’

– EINDE PERSBERICHT-

Over BSI
BSI (British Standards Institution) is de business standards organisatie die andere organisaties helpt uit te blinken. Opgericht in 1901 is BSI het eerste normalisatie-instituut ter wereld en een grondlegger van het International Organization for Standardization (ISO). Meer dan een eeuw helpt BSI organisaties beter te presteren, risico’s te verminderen en duurzame groei te realiseren. De klanten variëren van wereldwijd erkende merken tot kleine, lokale bedrijven. Met meer dan 70.000 klanten in 150 landen is BSI een organisatie die wereldwijd bedrijven inspireert om te excelleren.

Voor meer informative over BSI kunt u de volgende website bezoeken www.bsigroup.nl

NetSourcing
NetSourcing, ICT-dienstverlener, bestaat sinds 2001 en is gevestigd in Waardenburg.
Bedrijven in de Zorg, Welzijn en Veiligheidsregio’s weten NetSourcing meer en meer te vinden als het gaat om het uitbesteden van hun ICT functionaliteiten. NetSourcing maakt outsourcing (cloudsourcing) voor bedrijven begrijpelijk en toegankelijk en is in staat ICT oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die op de marktvraag zijn afgestemd.

Voor meer informatie over NetSourcing kunt u de volgende website bezoeken www.netsourcing.nl.

Geplubiceerd op: 31.03.2016

Comments are closed.