VMWare

NetSourcing is VMware Service Provider Partner (VSPP). Hierdoor heeft NetSourcing de mogelijkheid om een 'virtual infrastructure as a service' als dienst aan te bieden aan haar eindklanten. Om deze dienst goed te kunnen beheren heef NetSourcing vanzelfsprekend VMware gecertificeerd personeel in dienst.

Het VSPP omvat een nieuw licentiemodel, dat de VMware Infrastructure suite voor hosting providers beschikbaar maakt per maand en per virtuele machine. Zo kunnen hosting providers hun eigen 'virtual infrastructure as a service'-aanbod op maat ontwikkelen en zodoende capaciteit van virtuele machines aan eindklanten 'verhuren'.

Ook voor eindklanten heeft dit model specifieke voordelen in vergelijking met traditionele hosting, dat soms de nodige flexibiliteit ontbeert. Met VSPP, kunnen service providers hen namelijk een vorm van 'utility computing services' aanbieden, waardoor ze bijvoorbeeld onmiddellijk capaciteit kunnen toevoegen of terugdraaien. Ook op het gebied van beschikbaarheid, is dit model sterker dan traditionele hosted services.

VMware is de toonaangevende aanbieder van virtualisatie software in de wereld. Voor zowel desktops, servers als complete datacenter omgevingen biedt VMware geavanceerde virtualisatie oplossingen aan.